safrano brasovcazare brasovcazare brasov

Brasov

Brasovul, oras istoric, situat la trecerea dinspre Valahia spre Transilvania reprezinta locul ideal pentru a descoperi unele dintre cele mai importante monumente istorice si de arhitectura din Romania.

Orasul in sine este o resursa inepuizabila pentru calatorul insetat de dorinta de a cunoaste istoria locurilor, marturie stand Biserica Neagra, Casa Sfatului, Poarta Ecaterina, Bastionul Graf, Cetatuia de pe Straja, Biserica Sfantul Nicolae, Prima Scoala Romaneasca etc.

Pentru cei care doresc un sejur activ muntele Tampa si masivul Postavaru ofera o serie de trasee pentru drumetii montane si plimbari cu bicicleta in timpul verii si cateva piste de ski si snowboard pentru iubitorii sporturilor de iarna.

Din Brasov pot fi facute excursii zilnice catre Sighisoara (singura cetate medievala din Europa inca locuita), Sibiu (fosta capitala culturala europeana), Fagaras (singura cetatea medievala care nu a fost cucerita), Harman, Prejmer, Viscri, Biertan, Malancrav (sate sasesti cu biserici fortificate), Bran (cu faimosul castel al lui Dracula), Sinaia (resedinta de vara a regilor Romaniei), etc.

Daca adaugam la toate cele de mai sus zonele de agrement destinate familiilor cu copii (Parcul Aventura, Paradisul Acvatic, Gradina Zoologica, Sanctuarul Ursilor de la Zarnesti, Dino Parc Rasnov) este usor de inteles ca Brasovul si imprejurimile acestuia sunt locatii ideale pentru petrecerea unui sejur remarcabil.