Safrano Palace

(+40) 720 933 555

Atracții turistice

Visați la o escapadă înconjurată de farmecul istoriei și frumusețea naturii? Brașov este o perlă arhitecturală a României, care așteaptă să fie descoperită de toți cei care doresc să exploreze, atât zonele principale de atracție din oraș, cât și împrejurimile încărcate de natură și istorie. 

Amplasat strategic între Valahia și Transilvania, acest oraș istoric deschide porțile către unele dintre cele mai fascinante monumente și peisaje ale țării.

Safrano Palace este doar o mică parte din tot ceea ce Brașovul vă poate oferi. Dar cu siguranță este cea mai bună locație ca punct de pornire în explorarea atracțiilor turistice din oraș și nu numai.

Atracții turistice în Brașov

De la impunătoarea Biserică Neagră, până la Casa Sfatului, Poarta Ecaterina și Turnul Alb sau Turnul Negru, fiecare colț al orașului Brașov respiră istorie. 

Dacă sunteți însetat de dorința de a cunoaște și de a vizita aceste locuri pline de istorie, atunci vă invităm să explorați următoarele obiective turistice din oraș, pentru care suntem atât de cunoscuți:

Piaţa Sfatului

50 m de Safrano Palace

Situată chiar în centrul orașului, Piața Sfatului este locul unde spiritul comunității din Brașov prinde viață. Aici vă puteți relaxa la o plimbare, terasă, puteți face cumpărături sau chiar să participați la diverse evenimente artistice, culturale, concerte în aer liber sau târguri.

Biserica Neagră

60 m de Safrano Palace

Este cea mai mare construcție sacrală din România și posedă cea mai mare colecție de covoare orientale din Europa. Poartă această denumire, deoarece în anul 1689, în urma unui incendiu care a cuprins tot orașul, o mare parte din biserică a luat foc. De asemenea, în turnul Bisericii Negre se află cel mai mare clopot din România, cu o greutate de aproximativ 6.000 kg.

Turnul Negru

230 m de Safrano Palace

Aflat la o scurtă distanță de Poarta Ecaterina, Turnul Negru este ca un punct de observație asupra orașului Brașov și al Muntelui Tâmpa, ce oferă o experiență culturală și vizuală de neuitat. Numele său provine de la incendiul care l-a lăsat aproape în ruină în secolul al XVII-lea, urmând a fi restaurat și transformat într-un muzeu.

Turnul Alb

150 m de Safrano Palace

Construit în secolul al XV-lea ca parte a fortificațiilor orașului, acest turn cilindric impresionează prin structura robustă și istoria bogată. Accesibil printr-un drum îngust și pitoresc, vizita la Turnul Alb este ca o călătorie în timp, oferind vizitatorilor ocazia de a privi orașul de la înălțime, într-un cadru plin de istorie și mister. 

Strada Sforii

500 m de Safrano Palace

Este recunoscută pe plan mondial drept cea mai îngustă stradă din Europa. Strada Sforii este o curiozitate arhitecturală, care oferă o perspectivă unică asupra vieții medievale din Brașov, fiind un traseu pitoresc pentru pasionații de fotografie.

Bastionul Fierarilor

250 m de Safrano Palace

Una dintre cele mai vechi atracții turistice din Brașov, Bastionul Fierarilor datează de la începutul anilor 1520. Construcția iese în evidență datorită formei sale de pentagon, fiind construit pe trei nivele. La început era folosit ca depozit de cereale, iar din anul 1923 adăpostește Arhivele Naționale din Brașov.

Muzeul de Istorie din Brașov

50 m de Safrano Palace

Aflat în inima orașului vechi, Muzeul de Istorie (Casa Sfatului) adăpostește comori care povestesc evoluția Brașovului de-a lungul secolelor, oferind o fereastră fascinantă  către evenimentele din trecut și oamenii care au fost legați de istoria acestui oraș. Astăzi, acest muzeu își desfășoară activitatea în mai multe clădiri istorice, cum ar fi: Casa Sfatului, Bastionul Țesătorilor, Bastionul Graft, Clădirea ”Olimpia”.

Casa negustorilor

210 m de Safrano Palace

Un simbol al prosperității comerciale medievale, Casa Negustorilor îmbogățește peisajul urban cu fațada sa impunătoare și poveștile negustorilor de odinioară. Cu o lungime de peste 65 de metri, această clădire datează de la mijlocul secolului al XVI-lea, fiind alcătuită din două pavilioane separate și o curte interioară. 

Poarta Ecaterinei

400 m de Safrano Palace

Poarta Ecaterinei este un exemplu remarcabil de arhitectură defensivă, fiind una dintre puținele porți originale care au supraviețuit timpului, reprezentând o mărturie a istoriei locale. Astăzi, turnul porții renovat adăpostește expoziții periodice de artă și istorie.

Prima Școală Românească

1,1 km de Safrano Palace

Situată în Șcheii Brașovului, Prima Școală Românească este un loc de o importanță culturală și istorică deosebită, unde vizitatorii pot descoperi rădăcinile educației românești și manuscrisele vechi. În această clădire au avut loc primele cursuri de limba română, iar tot aici, în anul 1583 s-au tipărit primele cărți de limba română.

Muntele Tâmpa

2 km de Safrano Palace

Muntele Tâmpa oferă de la înălțime o panoramă spectaculoasă asupra orașului, fiind unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat din Brașov. Deși nu este un obiectiv turistic în sine, acest loc este ideal pentru drumeții, aflându-se chiar lângă centrul orașului. Accesibil pe jos sau cu telecabină, muntele Tâmpa are o altitudine de 960 m.

Bastionul Țesătorilor

800 m de Safrano Palace

Situat în perimetrul fortificațiilor medievale ale orașului, Bastionul Țesătorilor era destinat, în trecut, apărării și supravegherii uneia dintre cele mai vulnerabile puncte ale cetății. Restaurat cu grijă pentru a-și păstra aspectul original, Bastionul Țesătorilor găzduiește expoziții și evenimente care ilustrează istoria Brașovului, meșteșugurile tradiționale și evoluția tehnicilor de țesut. Pereții săi groși, încăperile vaste și coridoarele întortocheate, oferă o incursiune în trecutul medieval al orașului.

Bucurați-vă de un sejur în inima Transilvaniei!

Atracții turistice în apropiere de Brașov

Dincolo de zidurile sale medievale și străzile înguste pavate, Brașovul ascunde în împrejurimi atracții turistice, care promit să îmbunătățească orice vizită prin diversitatea și frumusețea lor. 

Fie că sunteți iubitor de natură, un pasionat de istorie sau pur și simplu în căutarea unor momente de relaxare departe de agitația cotidiană, aveți la dispoziție numeroase opțiuni de a descoperi Transilvania.  Iată ce puteți vizita în apropiere de Brașov:

Castelul Bran

27,6 km de Safrano Palace

Adesea asociat cu legenda lui Dracula, Castelul Bran este o fortăreață medievală, construită în secolul XIII de către cavalerii teutoni, ca punct de vamă între Valahia și Transilvania. Misterul și arhitectura gotică a castelului atrag vizitatori din toate colțurile lumii.

Cetatea Râșnov

18,8 km de Safrano Palace

Reprezintă una dintre cele mai bine conservate cetăți de pe teritoriul Transilvaniei. Construită inițial ca un refugiu împotriva invaziilor, acest loc oferă vizitatorilor priveliști panoramice uimitoare, datorită amplasării pe culmile munților. 

Pe lângă valoarea sa istorică, Cetatea Râșnov adaugă o dimensiune culturală și educativă vizitei dumneavoastră, având expoziții ce reconstituie viața de zi cu zi și meșteșugurile tradiționale românești.

Dino Parc Râșnov

19,4 km de Safrano Palace

Inaugurat în anul 2015, Dino Parc este un parc tematic care îi va încânta pe cei mici și pe cei mari deopotrivă. Acest loc aduce la viață lumea dinozaurilor cu exponate interactive și reproduceri la scară impresionantă. Este o aventură preistorică în inima naturii, perfectă pentru o zi de distracție în familie. Acesta se află în apropierea Cetății Râșnov și are o suprafață de 3,5 hectare, care găzduiește 100 de dinozauri atestați științific și reproduși la mărimea naturală, conform ultimelor descoperiri paleontologice.

Castelul Peleș

46 km de Safrano Palace

Situat în pitorescul oraș Sinaia, la doar 46 km de Brașov, Castelul Peleș este una dintre cele mai frumoase bijuterii arhitecturale ale României și un simbol al monarhiei române. Conceput ca reședință de vară a regilor țării, castelul impresionează prin stilul său arhitectural, fiind unul dintre primele castele din lume modernizate cu electricitate. 

Înconjurat de munții Carpați și grădini meticulos întreținute, Peleșul oferă o panoramă unică, care vă transportă într-o lume a eleganței regale și a rafinamentului. Interiorul este o adevărată capodoperă, ce deține peste 160 de camere decorate diferit, fiecare adăpostind colecții valoroase de artă și artefacte istorice.

Cetatea Rupea

67 km de Safrano Palace

Datorită prezenței remarcabile de la mare distanță, Cetatea Rupea veghează peste istoria regiunii. Cu straturile sale de ziduri și turnuri, acest loc este ca un labirint fascinant de explorat, fiecare colț dezvăluind povești ale trecutului. Este situată aproximativ la jumătatea drumului dintre Brașov și Sighișoara, în orașul ce îi poartă numele.

Satul Viscri

79 km de Safrano Palace

Aflat în apropiere de Brașov, acest loc a devenit faimos de când prințul Charles și-a cumpărat aici o proprietate. Satul este listat în Patrimoniul Mondial UNESCO și oferă o imagine clară a arhitecturii caselor tradiționale românești, fiind o destinație de vis pentru cei care caută să descopere autenticitatea vieții rurale din Transilvania.

Satul Săsesc Prejmer

20 km de Safrano Palace

Prejmer este faimos pentru biserica sa fortificată, una dintre cele mai bine păstrate din Europa de Est, fiind inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO. Satul păstrează arhitectura și atmosfera specifică așezărilor săsești, fiind un loc unde istoria se împletește cu tradițiile seculare.

Rezervația de Urși de la Zărnești

30 km de Safrano Palace

Aproape de orașul Brașov este situată cea mai mare rezervație de urși bruni din lume: Sanctuarul Libearty de la Zărnești. Construită cu scopul de a salva urșii bruni ținuți în captivitate, acest loc oferă urșilor siguranță, într-un mediu asemănător habitatului lor natural. Vizitatorii au ocazia să îi observe și să învețe despre eforturile de conservare.

Safrano Palace vă urează o ședere cât mai plăcută în inima Transilvaniei!